Demirović izostavio Prcea i Mustafića
Demirović: Prcea se nisam odrekao, Mustafić mora bolje

Spisak naših rukometaša za turnir u Danskoj

Demirović izostavio Prcea i Mustafića

Halid Demirović, selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sa spiska igrača koji će u januaru nastupiti u Danaskoj izostavio je Nikolu Prcea i Muhameda Mustafića.

«Što se tiče Prcea on je istakao kako više neće igrati za reprezentaciju i zbog toga ga nisam pozvao za turniru u Skandinaviji. Međutim, ponovo ću ponoviti isto! Obaviću dodatne razgovore sa njim i vjerujem da će promijeniti odluku", rekao je Demirović, te istakao:

"On nam je izuzetno važan igrač i vjerujem da će sa nama biti u nastavku kvalifikacija za Evreopsko prvenstvo „Austrija 2010“. Mustafićevi nastupi u posljednjem vrijeme bili su ispod mojih očekivanja. Ipak, njega se nisam odrekao, i ako popravi formu opet će biti reprezentativac“.

Demirović će u Danskoj računati na sljedeće igrače: Enid Tahirović, Nebojša Grahovac, Adnan Šabanović, Marijo Blažević - golmani; Vukašin Stojanović, Bakir Buljugija, Adnan Jaškić, Eldin Hajdarević, Deni Velić, Muhamed Toromanović, Vladislav Veselinov, Bojan Skoko, Mirsad Terzić, Ivan Divković, Faruk Halilbegović, Damir Doborac, Adnan Harmandić, Branislav Obradović i Darko Martinović.

Turnir po nazivu «Lauric Knudsen» igraće od 9. do 11. januara 2009, a osim našeg nacionalnog tima nastupiće Rumunija, Island i domaćin Danska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.