Demirović: Nastaviti pobjednički niz

Demirović očekuje neizvjesnu utakmicu

Demirović: Nastaviti pobjednički niz

Adnan Beganović, foto: Dado Ruvić

"Reprezentacija Rusije u sutrašnjem duelu je favorit ali mislim da uz veliku borbenost i podršku s tribina možemo nastaviti naš pobjednički niz", rekao je selektor naše rukometne reprezentacije Halid Demirović i dodao: 

"Sutra igramo utakmicu od velike važnosti. Ne smijemo osluškivati rezultate sa drugih utakmica u našoj grupi i svi zajedno moramo dati sve od sebe da dođemo do pobjede jer ovaj trijumf bi mnogo značio za rejting naše reprezentacije. Poznato je da smo mi u ove kvalifikacije ušli iz četvrte jakosne skupine, a u slučaju trijumfa protiv Rusije imali bi mnogo povoljniju situaciju za naredne kvalifikacije i najvjerovatnije bi bili u trećoj jakosnoj grupi, što samim tim znači i lakše protivnike. Rusija je najkvalitetnija reprezentacija u našoj grupi, igraju odbranu 5-1 i fizički su dominantniji od nas. Spremili smo neka taktička iznenađenja, a do sutra nam je glavni cilj dobro odmoriti igrače jer osjeća se umor od naporne sezone i ove dvije prethodne utakmice. Sve u svemu očekujem neizvjestan susret i naravno uz malu dozu sreće, našu pobjedu."

Utakmica između naše reprezentacije i Rusije na rasporedu je u četvrtak s početkom u 20 sati u zeničkoj Areni, a karte po cijeni od 10 KM mogu se već nabaviti u poslovnici Buena Viste u Zenici, dok će ulična prodaja početi sutra u 9 sati i to na prodajnim mjestima: ispred Robne kuće, ispred trćnog centra Đananović te ispred Gradske arene Zenica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.