Demirović: Obradović me razočarao
Demirović se opet suočava sa otkazima

Zar opet Branislave?

Demirović: Obradović me razočarao

Adnan Beganović, foto: Dado Ruvić

"U najmanju ruku sam razočaran postupkom Branislava Obradovića, ali ne samo ja, već i njegovi saigrači iz reprezentacije", rekao je selektor rukometne reprezentacije Halid Demirović za SportSport.ba i nadodao:

"Dvadeset minuta prije zvaničnog okupljanja Obradović me nazvao na telefon i rekao mi da nije psihički i fizički spreman za nastupajuće utakmice. Naveo je da već mjesec dana ne trenira i da misli da nije u formi."

"Rekao sam mu da ćemo kroz trenažni proces polako ga vratiti u takmičarsku formu i da bi bilo lijepo da se predomisli i dođe u Zenicu. Međutim, i pored mog ubjeđivanja jednostavno nije želio promijeniti svoju odluku. Stvarno sam razočaran, pozivi na adresu reprezentativaca stigli su prije dvadeset dana, a on se javlja dvadeset minuta prije okupljanja i obavještava me da neće doći."

"Čini mi se da je ovo moguće samo kod nas, ali kad bolje razmislim možda je ovako i bolje.", tvrdi Demirović. "Ko ne želi da igra za reprezentaciju i ne mora. Jednostavno pojedinci neće da shvate da je reprezentacija svetinja, veća od sviju nas, od mene, od Obradovića, od bilo koga, svugdje u svijetu je tako i moramo sve učiniti da i u našoj Bosni i Hercegovini bude tako. Umjesto njega poziv je upućen Kosti Saviću i mislim da neigranje Obradovića neće se osjetiti na našoj igri, a od igrača očekujem da se svi zajedno skupimo i donesemo osmijeh na lice svih Bosanaca i Hercegovaca."

Podsjetimo, Branislav Obradović i ranije je otkazivao je nastup za reprezentaciju. Revanš susret baraža za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, protiv Mađarske, kada smo bili na korak do plasmana na veliko takmičenje protekao je bez ovog rukometaša. Razlog njegovog izostanka bio je u najmanju ruku smiješan. Desni bek naše reprezentacije je na dan utakmice bio kum na svadbi prijatelju, te je zbog toga propustio susret koji je u mnogome odredio sudbinu BiH u ovim kvalifikacijama. Da nije smiješno bilo bi žalosno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.