Demirović: Odbranom do pobjede
Raduje forma Enida Tahirovića

Okuplja se rukometna reprezentacija BiH

Demirović: Odbranom do pobjede

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine okupiće se danas do 13 sati u Sarajevu, kako bi obavili pripreme uoči susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji.

Većina rukometaša koji su se našli na spisku selektora Halida Demirovića u Sarajevo je stigla još jučer, dok se danas očekuje dolazak Adnana Harmandića, koji nije mogao doći u nedjelju, s obzirom na to da je njegovo Gorenje sinoć igralo susret slovenačke rukometne lige.

Selektor Halid Demirović uoči odlučujućih susreta sa selekcijom Srbije muku muči sa povredama. Naime, srednji bek bh. tima Ivan Divković u Sarajevo je na okupljanje stigao povrijeđen i njegov nastup protiv Srbije u četvrtak i dalje je pod znakom pitanja.

-    S obzirom na ozbiljnost povrede, malo je vjerovatno da će Divković biti u potpunosti spreman za susret kvalifikacija sa Srbijom. U ovako važnom susretu potrebni su nam što spremniji igrači, pa sam zato pozvao Nemanju Kerezovića i Faruka Halilbegovića, koji bi mogli nadoknaditi učinak rukometaša koji nisu potpuno spremni, kaže selektor bh. tima Halid Demirović.

Srbija je na nedavno završenom Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj pokazala veoma dobru igru i sigurno je da pred izabranicima selektora Demirovića nije nimalo lagan posao.

-    Srbija ima ekipu sastavljenu od sjajnih pojedinaca. Mnogo šutiraju na gol iz svih pozicija i upravo zbog toga me ohrabruje forma naših golmana u proljetnom dijelu sezone. Ukoliko odigramo na visokom nivou u fazi odbrane, te ako uspijemo izvršiti brzu tranziciju igre iz odbrane u napad, mislim da možemo i do uspjeha, dodao je Demirović.

Susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriji između selekcija Bosne i Hercegovine i Srbije na programu je u četvrtak sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.