Demirović opet pozvao Bojana Skoku
Bojan Skoko, da li će napokon zaigrati za BiH?

Za utakmice protiv Srbije

Demirović opet pozvao Bojana Skoku

Halid Demirović, selektor rukometne reprezentacije BiH danas je objavio širi spisak igrača za utakmice kvalifikacija Evropskog prvenstva „Austrija 2010“, koje igramo sa Srbijom, 19. marta u Sarajevu, te četiri dana kasnije u Nišu.   

Zanimljivo, Demirović je poziv ponovo uputio Bojanu Skoki koji od Vijeća ministara još nije dobio državljanstvo naše zemlje, na koje čeka skoro godinu dana, sa još troje vrhunskih sportista.

Hoće li se Špirić i Vijeće ministara, konačno, smilovati?
 

Svi ispunjavaju uslove Zakonom predviđene za dobijanje državljanstva po članu 13. Zakona o dodijeljivanju državljanstva BiH, ali premijer Nikola Špirić mjesecima ne želi na Dnevni red jedne od sjednica uvrstiti tačku o dodijeli državljanstva vrhunskim sportistima koji žele nastupati za BiH. Na selektovom spisku nema Nikole Prcea sa kojim je imao nesuglasice poslije kvalifikacione utakmice sa Švajcarskom. Od tada Prce je rekao kako više neće nastupati za našu zemlju.  
 
Na spisku čak 28 igrača

Na Demirovićevom spisku našlo se čak 28 igrača. To su: Enid Tahirović, Adnan Šabanović, Nebojša Grahovac – golmani, te Mario Blažević, Vukašin Stojanović, Bakir Buljugija, Haris Begić, Amir Čakić, Adnan Jaškić, Eldin Hajdarević, Deni Velić, Muhamed Mustafić, Muhamed Toromanović, Emir Ferhatbegović, Vladislav Veselinov, Bojan Skoko, Mirsad Terzić, Ivan Divković, Nemanja Kerezović, Faruk Halilbegović, Goram Šarenac, Damir Doborac, Adnan Harmandić, Darko Martinović, Slaven Šijaković, Branislav Obradović, Mladen Čačić i Kosta Savić.

Okupljanje 16. marta u Sarajevu


Okupljanje reprezentativaca Demirović je zakazao za 16. marta u Sarajevu. Tokom priprema selektor će reducirati spisak igrača, odnosno njih 16 konkurisaće za sastav u mečevima sa osmoplasniranom selekcijom, u nedjelju završenog Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj.  
Susret u sarajevskoj dvorani „Mirza Delibašić“ protiv naših istočnih susjeda igraće se sa početkom u 20 sati, a u Nišu od 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.