Demirović optimista, Obradović nekorektan

Demirović optimista, Obradović nekorektan

Adnan Beganović, foto: Dado Ruvić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zenici gdje će u okviru kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo 2010. godine u Austriji, 11. i 18. juna igrati protiv Italije, odnosno Rusije. 

Selektor našeg nacionalnog tima, Halid Demirović, na redovnoj konferenciji za štampu izjavio je da od 18 pozvanih rukometaša za predstojeće kvalifikacione utakmice, dvije domaće (Italija, Rusija) i dvije gostujuće (Švicarska, Farski Otoci), nastupe su otkazali Edin Bašić i Branislav Obradović.

"Bašić ima privatnih obaveza, dok je Obradović danas saopštio kako nije psihički i fizički spreman za ovu akciju. Naknadno smo odlučili uputiti poziv Kosti Saviću, nekadašnjem igraču Lokomotive iz Brčkog, koji sada sa dosta uspjeha nastupa u Krškom", rekao je selektor Demirović.

Do utakmice sa Italijom koja je na programu u četvrtak, s početkom u 20 sati, reprezentativci BiH imat će pet treninga u Gradskoj areni.

"Dok postoje teoretske šanse za plasman na Evropsko prvenstvo mi ćemo se boriti i dati sve od sebe da upišemo ove četiri pobjede. Čekat ćemo eventualni kiks Rusije ili Srbije", istakao je selektor našeg nacionalnog tima.

Pored Demirovića na današnjoj pres konferenciji novinarima su se obratili i Adnan Harmandić, Mirsad Terzić i Darko Martinović. Sva trojica naših reprezentativaca izrazili su optimizam pred nastupajuće susrete.

Ulaznice po cijeni od 10 KM moći će se kupiti na dan utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.