Demirović pozvao Prcu i Bašića

Demirović pozvao Prcu i Bašića

Adnan Beganović

Selektor naše rukometne reprezentacije Halid Demirović objavio je imena 28 igrača na koje računa za utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvensto u Austriji 2010. te imena 20 rukometaša koji će nas predstavljati na Mediteranskim igrama u Pescari. 

Na širem spisku za kvalifikacione susrete pored već provjerenih rukometaša našlo se i nekoliko novih imena. Selektor Halid Demirović odlučio je pružiti priliku nekolicini mladih rukometaša koji su prošli kroz omladinske selekcije našeg državnog tima. Tako su na ovom spisku svoje mjesto našli nekadašnji juniorski reprezentativci Šarenac Goran (Krško), Manjić Velibor (Sloga) i Savić Kosta (Krško). Pored ove trojice nova imana na spisku su i Savić Adam (Konjuh) i Mikić Mirko (Borac Banja Luka).

Spisak za kvalifikacione susrete:
Golmani - Enid Tahirović, Nebojša Grahovac, Mario Blažević, Savić Adam
Krila – Vukašin Stojanović, Bakir Buljugija, Amir Čakić, Mirko Mikić, Adnan Jaškić, Deni Velić
Pivoti – Muhamed Toromanović, Vladislav Veselinov, Velibor Manjić
Bekovi – Branislav Obradović, Darko Martinović, Kosta Savić, Damir Doborac, Adnan Harmandić, Ivan Divković, Tarik Međić, Slaven Šijaković, Mirsad Terzić, Edin Bašić, Nikola Prce, Nemanja Kerezović, Goran Šarenac, Faruk Halilbegović, Isak Omerčević

Rspored preostalih kvalifikacionih susreta:
Bosna i Hercegovina – Italija (11. juni u Zenici)
Švicarska – Bosna i Hercegovina (14. juni)
Bosna i Hercegovina – Rusija (18. juni u Zenici)
Farski Otoci – Bosna i Hercegovina (20. juni)

Od 28 pozvanih rukometaša za kvalifikacione duele na spisku za Mediteranske igre u Pescari koje su na rasporedu od 26. juna do 5. jula ne nalaze se slijedeći igrači: Tahirović, Stojanović, Doborac, Martinović, Prce, Bašić, Terzić i Toromanović.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.