Demirović: Sve pobijediti i nadati se čudu

Demirović: Sve pobijediti i nadati se čudu

Adnan Beganović

"Ostala su još četiri susreta do kraja ovog kvalifikacionog ciklusa. Mi moramo dobiti sve utakmice i nadati se da će nam se rezultati poklopiti, odnosna da će Srbija ili Rusija negdje napraviti krivi korak", rekao je selektor rukometne reprezentacije BiH Halid Demirović i nadodao: 

"Kao što je poznato domaće susrete igraćemo u Zenici. Prvi već slijedi za nekoliko dana. Na noge nam dolazi veliki dužnik, reprezentacija Italije i sve ćemo učiniti da ih dobijemo sa što većom razlikom te tako dokažemo da smo mnogo kvalitetnija ekipa te da je remi u Italiji bio samo loš dan naše reprezentacije. Nakon Italije idemo u Švicarsku i ta utakmica sigurno će biti jedna od težih u ovim kvalifikacijama. Švicarci igraju dobro na svom parketu, ali smatram da smo mi ipak kvalitenija momčad. Ukoliko slavimo u Švicarskoj mislim da Rusi nemaju šta tražiti u Zenici, kao ni Farski Otoci na njihovom parketu. Sve u svemu nama je najbitnije da slavimo u sva četiri susreta, a ako bude bilo sportske sreće možda i izborimo nastup na Evropskom prvenstvu. Pored već standardnih prvotimaca postoji velika mogučnost da nam se prikljući Edin Bašić, koji se do sada nije mogao odazivati pozivu zbog privatnih problema. Svi se nadamo da će od ponedeljka biti sa nama jer riječ je o univerzalnom igraču koji može igrati na više pozicija.

Na pitanje kakav je status sa Nikolom Prcom i Adnanom Šabanovićem selektor je odgovorio:

"Što se tiče Prce mislim da tu priču konačno moramo okončati. On ne želi da igra za reprezentacija, a onaj ko neće i ne treba nam. Šabanović je napravio glupost pred polazak u Srbiju, očekujem da se javi i da probamamo rješiti problem. Raspoložen sam za razgovor, ali ono što je on uradio sportista sebi ne smije dozvoliti.

Reprezentativci će se okupiti u ponedeljak u 12 sati u Hotelu "Zenica", a u 13 sati biće pres konferencija za novinare. Zdravstveni bilten reprezentativaca i nije baš idealan. Mirad Terzić već duže vrijeme ne igra zbog povrede ruke, dok Adnan Harmandić ima problema sa povredom koljena. Ipak, selektor našeg nacionalnog tima uvjeren je da će svi biti spremni za predstojeće utakmice te da će kao i mnogo puta do sada naši reprezentativci dati sve od sebe da se na kraju svi zajedno radujemo.

Spisak rukometnih reprezentativaca:

Golmani: Enid Tahirović (Goppingen), Mario Blažević (Borac BL), Nebojša Grahovac (Bosna SO).
Krila: Adnan Jaškić (Bosna SO), Deni Velić (Krivaja), Bakir Buljugija (Bosna SO), Vukašin Stojanović (Aragon)
Pivoti: Vladislav Veselinov (Kesckemet), Muhamed Toromanović (Kolding)
Bekovi: Adnan Harmandić (Gorenje), Damir Doborac (Cimos), Mirsad Terzić (Veszprem), Ivan Divković (Basel), Nemanja Kerezović (Konjuh), Faruk Halimbegović (Bosna Prevent), Edin Bašić (Amicitia), Darko Martinović (Octavio), Branislav Obradović (Antequerra).

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.