Demirović: Takav je posao trenera

Demirović ne zamjera nikome ništa

Demirović: Takav je posao trenera

Adnan Beganović

«Takav je posao trenera. Danas jesi sutra nisi, ali bože moj, život ide dalje. Ljudi koji odlučuju o našoj rukometnoj reprezentaciji rekli su svoje i ja doista nemam kome šta zamjeriti», rekao je sada već bivši selektor našeg rukometnog nacionalnog tima za SportSport.ba te dodao:

"Želio sam odraditi ugovor do kraja, no odluka je takva kakva jeste i tu se više nema šta za reći. Vrijeme provedeno na selektorskoj poziciji za mene je nešto najlijepše u životu i doista sam ponosan na sve što sam uradio u ove tri godine. Mislim da imamo solidnu bazu, ali nam nedostaje još par kvalitetnijih igrača za korak više. Dok sam vodio reprezentaciju imali smo sjajnu atmosferu, a prema mom skromnom mišljenju, ni rezultati nisu toliku loši. Ja svom nasljedniku želim sve najbolje i nadam se da će uspjeti odvesti reprezentaciju na jedno veliko takmičenje. Za kraj želio bih se svima zahvaliti na korektnoj saradnji, a posebno se želim zahvaliti našim vjernim navijačima".

Podsjetimo, Halid Demirović odlukom Izvršnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine smijenjen je sa funkcije našeg nacionalnog tima, a u narednim danima očekuje se da stručna komisija predloži novog selektora, čiji bi mandat trebao potvrditi Izvršni odbor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.