Demirović zadovoljan prikazanim

Rukometaši BiH okončali nastup u Danskoj

Demirović zadovoljan prikazanim

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović bez obzira na sva tri poraza na turniru u Danskoj, nije nezadovoljan onim šta su pružili njegovi izabranici.

Rukometna selekcija Bosne i Hercegovine poražena je i u trećem nastupu na turniru „Lauritz Knudsen“ koji se igrao u Danskoj. Bolji od bh. rukometaša su bili Islanđani koji su slavili rezultatom 33:31.

-    Bez obzira na poraz, mislim da smo protiv jedne izuzetno jake selekcije pružili dobru igru. U posljednja dva minuta imali smo priliku da preokrenemo rezultat i pobjedimo, ali smo promašili dvije stopostotne šanse i jedan sedmerac. Mislim da su pred kraj susreta na tok utakmice malo utjecale i sudije svojim odlukama u korist Islanđana, kazao je selektor nacionalnog rukometnog tima Bosne i Hercegovine.

Izabranici Halida Demirovića poraženi su od domaćina Danske, Rumunije i na kraju Islanda, ali selektor BiH je ipak zadovoljan prikazanim.

-    Prvi susret smo izgubili sa devet golova razlike i to je jedini ubjedljiv poraz, koji je na kraju krajeva došao od aktuelnog evropskog prvaka. U preostala dva susreta pružili smo mnogo bolju igru i ne bi bilo nezasluženo i da smo pobijedili. Glavni cilj igranja na ovom turniru i nije bio rezultat, već smo nastup ovdje zamislili samo kao pripremu za predstojeće susrete kvalifikacija za Evropsko prvenstvo“, dodao je Demirović.

Rukometna selekcija Bosne i Hercegovine u martu će igrati dvomeč sa selekcijom Srbije koji bi mogao odlučiti o drugom putniku na Evropsko prvenstvo koje će se 2010.godine održati u Austriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.