Demirović:Trijumf na krilima odbrane i Enida

Demirović:Trijumf na krilima odbrane i Enida

Adnan Beganović

"Čestitam našim igračima i navijačima. Sretan sam, odbrana i golman su odlučili susret i nadam se da ćemo u Nišu odigrati još jednu dobru urtakmicu i donijeti radost svima u BiH", rekao je Halid Demirović na pres konferenciji nakon utakmice.

Rukometna reprezentacija naše države odigrala je jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme i sasvim zasluženo upisala vrijednu pobjedu. Selektor našeg tima, Halid Demirović, na pres konferenciji nije krio radost, pohvalio je igru, sjajno navijanje i nadodao:

"Reprezentacija Srbije individualno je jača od nas ali danas su pobjedili srce i volja. Zaista sam zadovoljan konačnim rezultatom. Fali nam širina na klupi da bih mogli igrati u istom tempu svih 60 minuta. Radi manjeg fonda kvalitetnih igrača pali smo pred kraj utakmice ali opet kad razmislim svi igrači od prvog do zadnjeg zaslužuju velike čestitke. Drago mi je što je uprkos tenzijama navijanje bilo fer i korektno i mislim da ovakvu publiku ima veoma mali broj reprezentacija u Evropi. Do kraja kvalifikacija ostalo je još pet utakmica i nadam se da će nas osam bodova odvesti u Austriju. Večeras ne želim razmišljati o uzvratu, samo mogu obećati da će momci dati sve od sebe i pokušati borbenošću nadoknaditi neke nedostatke koje imamo".

Selektor Srbije, Jovica Cvetković, okupljenim novinarima je rekao:

"Bosna i Hercegovina je zasluženo pobedila. Slabo smo igrali i mislim da je ovo jedna od lošijih partija otkako sam ja na klupi. Naglašavao sam i pre utakmice da se na vrućem terenu bodovi mogu uzeti samo kolektivnom igrom, a mi smo previše solirali. U Nišu će sigurno biti druga priča. U naš tim vraćaju se Anđelković i Nikolić i sigurno će naša igra sa njima dvojicom biti bolja. Još uvek zavisimo sami od sebe i sasvim sam siguran da ćemo na kraju kvalifikacija završiti na prvom mestu naše skupine. Zadovoljan sam prijemom u Sarajevu i mislim da je navijanje bilo fer i korektno."
 
Pored dvojice selektora svoje impresije sa utakmice iznijela su i dvojica Banjalučana, večeras na razlišitim stranama, Mladen Bojinović i Branislav Obradović:

"Čestitam Bosni i Hercegovini na zasluženoj pobedi. Večeras su oni bili bolji. Promašili smo puno kontri i polukontri što nas je na kraju koštalo pobede. Siguran sam da ćemo u Nišu odigrati puno bolje i na kraju slaviti", rekao je Mladen Bojinović, dok je Branislav Obradović istakao:

"Imali smo imperativ pobjede da ostanemo u igri za prva dva mjesta. Ispoštovali smo sve što smo se u svlačionici dogovorili i na krilima dobre odbrane i izvanrednih intervencija Tahirovića zasluženo pobjedili. Velike zasluge za naš trijumf ima i publika i ovim putem im se zahvaljujem. U Čairu nas očekuje slična atmosfera, samo na suprotnoj strani".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.