Dempsey najbolji američki nogometaš u 2012.

Novo priznanje

Dempsey najbolji američki nogometaš u 2012.

Edmir Škorić

Dvadesetdevetogodišnji Clint Dempsey, ofanzivac Tottenhama, drugu godinu zaredom proglašen je za najboljeg američkog nogometaša u izboru Futbol de Primera.

 

Sportski mediji u Sjedinjenim Američkim Državama su Dempseyju dodijelili 81 glas, a drugi u anketi sa 49 glasova završio je Romin veznjak Michael Bradley. Treće mjesto pripalo je Evertonovom golmanu Timu Howardu sa 19 glasova.

 

Dempsey je u 2012. godini zabio šest golova u devet nastupa za nacionalnu vrstu, a za SAD je odigrao 91 utakmicu i pritom zabio 30 golova.

 

Ukupno je Dempsey tri puta dobio ovakvo priznanje, a najviše puta najbolji igrač SAD bio je Landon Donovan, igrač LA Galaxyja, koji je sedam puta izabran za najboljeg nogometaša Sjedinjenih Američkih Država.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.