Demy de Zeeuw iz Alkmaara u Ajax

Holandski reprezentativac promijenio sredinu

Demy de Zeeuw iz Alkmaara u Ajax

Adnan Beganović

Amsterdamski Ajax pojačao je svoje redove 26-godišnjim holandskim reprezentativcem Demyjem de Zeeuwom, koji u ovaj klub dolazi iz prošlosezonskog šampiona AZ Alkmaara.

U pohodu Alkmaara na prošlosezonsku titulu, De Zeeuw je bio jedan od bitnijih kotača, a kako se Ajax želi vratiti na tron Eredivisije, započeo je sa oprobanim receptom, odnosno jačanjem svog igračkog kadra i to slabljenjem glavnih konkurenata.

Holandski mediji javljaju da će Ajax platiti Alkmaaru 7.5 miliona eura, a holandski reprezentativac je potpisao četverogodišnji ugovor sa klubom iz Amsterdama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.