Denayer pogodio za pobjedu Lyona u derbiju
(Foto: EPA) Lyon je u 70. minuti ostao sa igračem manje, ali je ipak izdržao i upisao važnu pobjedu

St. Etienne pao na Groupama stadionu

Denayer pogodio za pobjedu Lyona u derbiju

Nakon reprezentativne pauze nastavljeno je takmičenje i u Ligu 1, a 14. kolo je otvoreno derbijem, duelom dvije ekipe koje je prije večerašnjeg meča na tabeli dijelio samo jedan bod - Lyona i St. Etiennea.

Nakon velike borbe Lyon je pred svojom publikom uspio slaviti minimalnu pobjedu (1:0) i skočiti, barem nakratko, sa četvrtog na drugo mjesto sa 27 bodova, dok je St. Etienne ostao peti sa 23 boda na svom kontu.

St. Etienne je ipak bio opasniji i imao bolje prilike u prvom poluvremenu, ali su mreže mirovale u prvih 45 minuta.

U 62. minuti Lyon stiže do vodstva. Memphis Depay je odlično izveo korner, a Jason Denayer sjajno reagovao na prvoj stativi i proslijedio loptu u gol za 1:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Velike probleme Lyonu je, međutim, napravio Rafael u 70. minuti kada je zbog pogibeljnog starta zaradio direktan crveni karton, ali St. Etienne nije uspio stići do gola do kraja utakmice, iako je Cabella imao dobru šansu u 88. minuti. Ipak, Lopes je odlično intervenisao, pa je Lyon slavio minimalan trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi