St. Etienne nije uspio sačuvati gol i napustiti Nimes sa tri boda u džepu

Ligue 1, 11. kolo

St. Etienne nije uspio sačuvati gol i napustiti Nimes sa tri boda u džepu

St. Etienne je u prošlom kolu prekinuo niz pobjeda teškim porazom od Lillea, a danas je, na otvaranju 11. kola Ligue 1, upisao gostujući remi (1:1) sa Nimesom.

Nije moglo početi bolje za St. Etienne pošto su gosti već u prvoj minuti stigli do prednosti od 0:1. Asistenciju je upisao Debuchy, a gol postigao Cabella.

Imali su gosti ubrzo još jednu šansu preko Khazrija, ali je ostalo 0:1. Khazri je prijetio i u 35. minuti, da bi Nimes prvi put ozbiljno ugrozio provinički gol u 38. minuti kada je Ruffier odbranio pokušaj Svaniera.

Rezultatom 0:1 se otišlo na odmor, a Nimes je u drugom poluvremenu u potpunosti preuzeo inicijativu, dok je plan St. Etiennea očigledno sačuvati svoju mrežu i prednost od jednog gola.

Napadao je Nimes, a napadi su im se isplatili u 74. minuti kada je Bozok poslao dubinsku loptu ka Aliouiju koji sjajno istrčava i matira golmana gostiju za zasluženo poravnanje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je susret okončan rezultatom 1:1.

Nimes je sa ovim bodom nakratko dospio do 13. mjesta na tabeli, dok je St. Etienne ostao šesti sa 17 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi