Deng predvodi Britance u kvalifikacijama
Foto: EPA

Spisak od 22 košarkaša

Deng predvodi Britance u kvalifikacijama

Midhat Šljivak

Zvijezda NBA lige Luol Deng predvodiće košarkašku reprezentaciju Velike Britanije u kvalifikacijama za Eurobasket 2015. godine.

Sjajni košarkaš Cleveland Cavaliersa će se nakon kraćeg izbivanja ponovo vratiti u britanski dres u susretima s Islandom i Bosnom i Hercegovinom, gdje će Velika Britanija tražiti plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Britanci će kvalifikacije početi 10. augusta na Islandu, a završiće ih 24. augusta u Sarajevu. Selektor Joe Prunty se odlučio pozvati sljedeća 22 košarkaša:

Bekovi: Ogo Adegboye, Paul Guede, Kyle Johnson, James Jones, Ben Mockford, Luke Nelson, Teddy Okereafor, Justin Robinson, Devon van Oostrum. 

Krila: Kieron Achara, Matthew Bryan-Amaning, Luol Deng, Dan Clark, Ali Fraser, Ashley Hamilton, Myles Hesson, Gareth Murray, Ove Soko, Drew Sullivan. 

Centri: Joel Freeland, Eric Boateng, Byron Mullens

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.