Denilson i Ristić u Uzbekistanu

Denilson i Ristić u Uzbekistanu

Naš portal je već pisao o transferima u našoj zemlji koji se ni po čemu ne mogu mjeriti sa onim u najbližem okruženju a kamoli u većim evropskim ligama. Izgleda da je to realnost našeg fudbala koja je takva kakva jeste.

No nisu samo susjedne zemlje poboljšale svoju krvnu sliku u pogledu transfera. Zanimljivo je da je uzbekistanski klub Bunyodkor potpisao sa dvojicom vrlo atraktivnih igrača što pokazuje da Uzbekistan velikim koracima grabi ka evropskoj fudbalskoj sceni i to uz jedan vrlo ozbiljan pristup

Kada je kamerunac Samuel Eto'o svojevremeno povezivan sa ovim klubom mislilo se da je to marketinški trik i ništa više. Međutim, nemalo nakon toga u Bunyodkor dolazi brazilac Rivaldo te trener Zico. Dva nova imena koja su ovih dana pristupila uzbekistanskom klubu i koja će ubuduće igrati na MHSK stadionu su još jedan provjereni brazilski majstor 33-godišnji Denilson, te 27-godišnji makedonski napadač Stevica Ristić. Njih je u klub doveo novi menadžer koji je naslijedio Zica, ni manje ni više nego Luis Felipe Scolari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.