Denilson napustio Vijetnam

Avantura okončana

Denilson napustio Vijetnam

Adnan Beganović

Prelazak nekadašnjeg brazilskog reprezentativca Denilsona u vijetnamski Hai Phong Cement iznenadio je svjetsku fudbalsku javnost, ali Brazilac odlazi iz Vijetnama prije nego je tamo stigao.

Naime, Denilson je u Vijetnamu odigrao samo jednu utakmicu u kojoj je bio strijelac i već napušta tamošnju ligu. Nekadašnji igrač Sao Paula, Betisa, Flamenga, Bordeauxa, Al Nasra, Dallasa i Palmeirasa izjavio je da ne može da se privikne igranju u vijetnamskoj ligi i da radi toga odlazi.

Iz vijetnamskog kluba za tamošnje medije su izjavili:
„Navijači našeg kluba ponovo su šokirani, prije nekoliko dana bili su jer smo ga doveli, a sada jer nas tako brzo napušta“.

Denilson se nakon avanture u Vijetnamu kući vraća bogatiji za 25.000 dolara. 10.000 je zaradio za odigranu utakmicu, a 15.000 jer je postigao pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.