Ćorić o rastanku sa Posušjem: Bez ijedne mrlje napravili smo velike stvari

Ambiciozni stručnjak skrenuo pažnju na sebe

Ćorić o rastanku sa Posušjem: Bez ijedne mrlje napravili smo velike stvari · Intervju

S. Mlaćo
Kada je 12.06. prošle godine sjeo na klupu HŠK Posušje Denis Ćorić ni u najljepšem snu nije mogao pomisliti da će vrlo brzo sa ovim klubom biti biti jedna od najljepših priča u našoj zemlji.

A zaista je bilo tako. Ćorić je na predstavljanju kluba koji se u Prvu ligu FBiH vratio nakon sjajne sezone u Drugoj ligi Jug tada kazao.

"Kroz period koji je ispred nas vidjet ćemo koja su nam pojačanja potrebna. Pojačanja će biti, nećemo gomilati igrače. Cilj je stabilan prvoligaš koji će izbjeći zonu ispadanja i moći igrati sa svima".

Tako i krenulo, bez velikih izjava, bez pompeznih najava. Pametno, mudro, uz mnogo rada i truda. Ćorić je slagao kockice, ozbiljno pristupao svakom meču, a Posušje se 'prošetalo' Prvom ligom Federacije.

Bila je to najčistija titula u posljednjih 20-tak godina ovog takmičenja, bez ijedne mrlje, a Ćorić je osvojio simpatije mnogih. Kako navijača svog kluba, tako i bh. javnosti, ali i publike u Tešnju, Živinicama, Kaknju, Gabeli....

Oglasi

'Padale' su lijepe riječi na račun ovog relativnog mladog stručnjaka. Ćorić je svoj posao radio gospodski, elegantno, a došla je i Premijer liga.

Nastavio je Ćorić u istom tempu, skinuo je npr. skalp aktuelnom prvaku Borcu, Sarajevo i Željezničar su mora se priznati protiv tima iz Hercegovine imali više sreće nego što su to i mogli da požele, ali to je nogomet. 

U nedjelju je Posušje sa 3:0 poraženo u Prijedoru. 3:0 djeluje onako 'momačka' pobjeda, no nije baš bilo tako. Ponovo je loša realizacija koštala momke sa Mokrog Doca, a Ćorić je opet u gospodskom maniru napravio važan potez. Podnio je ostavku sa željom da se ekipa 'probudi' i da Posušje ostane premijerligaš. Vrlo često rastanci u bh. klubovima donesu teške riječi, svako nekako gleda da sebe pohvali, drugu stranu 'nagrdi', a kada smo danas kontaktirali Ćorića bio je veoma raspoložen. Zdravi sportski duh u treneru kojem mnogi predviđaju veliku trenersku karijeru. O Posušju priča kao vatreni navijač tog kluba.

“Prelijepih godinu i pol dana u Posušju je iza mene. Moram se zahvaliti svim ljudima u klubu, od predsjednika Sesara te njegovih suradnika, navijača... Sjajna sredina, ljudi vole klub, a iskreno mogu reći da svakom treneru mogu samo da poželim takve ljude. To su moji prijatelji za cijeli život, a to opet ne znači da jednog dana se neću vratiti u Posušje. Napravili smo dobar posao. Znate gdje je Posušje bilo ranije, a pogledajte gdje je sada. U Prvoj ligi FBiH smo htjeli biti stabilan prvoligaš, a napravili smo velike stvari bez ijedne mrlje. Javnost je prepoznala to, došla je i Premijer liga, a ja mogu biti prezadovoljan biti igrom u ovih osam kola“, priča Ćorić za SportSport.ba.

Posušje starta sutra, dogovorene dvije provjere

“Meni je žao utakmica gdje smo igrali dobro, a sreća nas nije pomazila. Dečki će pokazati svoje kvalitete, uvjeren sam da će krenuti u pozitivnom smjeru već od narednog kola. Imamo pet bodova, a s obzirom na raspored to nije mala stvar“, dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ćorića sada čeka odmor, a prema onome što je pokazao u proteklom periodu, kako na klupi Širokog Brijega tako i Posušja gdje će biti upisan u historiju kluba, neće dugo biti bez kluba.

“Takav je trenerski posao, malo ću odmoriti, te čekati ponudu. Želim se odmoriti, ali mlad sam trener i ambiciozan, te se uskoro nadam poslu. Potrebno je zaista da se 'resetujem', zaista ovo sve potroši čovjeka. Sretan sam što sve moje ekipe igrale nogomet, tako će sigurno biti u budućnosti“, dodao je Ćorić (43), trenerska budućnost naše zemlje.

Top Komentari

Profesor9
Sve pohvale za rad bez i jedne mrlje ušli u veći rang
4 0
rodjak
meni je dobro igralo Posusje u skoro svim utakmicama i iznenadjuje ova ostavka njihovog trenera
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi