Mirza Varešanović se vraća u Premijer ligu BiH?

Jedan od kandidata za klupu Posušja

Mirza Varešanović se vraća u Premijer ligu BiH?

E. Škorić

Nekada proslavljeni nogometaš nalazi se pred još jednim trenerskim izazovom.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, Varešanović je obavio razgovore sa čelnicima Posušja i trenutno je jedan od glavnih kandidata za preuzimanje ovog tima.

Pored Varešanovića, s Posušjem se povezuju još Blaž Slišković, Mislav Karoglan, Toni Karačić... Konačna odluka nije donesena, ali navodno je Varešanović jako blizu imenovanja za šefa stručnog štaba novog premijerligaša.

U trenerskoj karijeri Mirza je vodio Sarajevo, Velež, Olimpik, a posljednji angažman imao je u ekipi Tuzla Cityja. S Olimpikom je u sezoni 2014/15 senzacionalno osvojio Kup BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još bogatiju i uspješniju imao je igračku karijeru. Ponikao je u Sarajevu, igrao za neke velike timove kao što su Bordeaux, Olympiakos, Bursaspor, Austria Beč, a istu je okončao u matičnom klubu Sarajevu 2004. godine.

Što se tiče Posušja, ovaj tim je tek pretposljednji na tabeli sa samo pet bodova iz osam utakmica, a Denis Ćorić je nakon teškog poraza od Rudara u Prijedoru u nedjelju podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba.

Top Komentari

Mackintosh
Gdje se ovaj proslavio da mi je samo znat?
0 3
user1605368976
Gdje je bio do sad ovaj talentovani trener.Imali i jedan klub da može da pohvali ovog trenera.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi