Denis Ćorić očekuje goropadno Sarajevo

Posušje u nedjelju domaćin bordo timu

Denis Ćorić očekuje goropadno Sarajevo

E. Škorić

HŠK Posušje će u drugom kolu Premijer lige BiH ugostiti Sarajevo.

Posušje se nakon 12 godina vratilo u elitu i ima jako težak raspored. U prvom meču poraženi su na stadionu Rođeni od Veleža s 1:0, a sada ih čeka domaći duel sa favorizovanim Sarajevom.

"Napokon se nakon 12 godina Premijer liga vraća na Mokri Dolac i sigurno da možemo biti zadovoljni što smo dio toga svega. Ovaj grad i ovi ljudi su zaslužili ovo što se sada događa u Posušju. Dolazi nam Sarajevo, znamo ko su i što su oni u bosanskohercegovačkom nogometu. Maksimalno poštujemo ekipu Sarajeva, ali isto tako mi ulazimo potpuno spremno i koncentrirano. Bez obzira ko dođe na Morki Dolac, ja vjerujem da će moji momci dati zadnji atom snage i da ćemo pružiti dobru utakmicu", rekao je trener Posušja Denis Ćorić.

On je imao samo riječi hvale za Gorana Sablića, trenera Sarajeva.

"Oni u tim prošlim utakmicama nisu do kraja kompletirali igrači kadar. Međutim, u ovoj posljednjoj utakmici vidi se kvalitetan rad trenera Gorana Sablića kojeg jako dobro poznajem, jer smo zajedno radili u Širokom Brijegu. Očekujem goropadno Sarajevo, ali vjerujem da uz potporu s tribina i maksimalno zalaganje možemo do pozitivnog ishoda. Goran je veliki trener i veliki čovjek, a za njega predviđam da će napraviti dobru karijeru jer ima moderan pristup radu i taktičkim postavkama. Mi se dovoljno dobro poznajemo", dodao je Ćorić.


Utakmicu je najavio i kapiten Posušja Davor Landeka koji iza sebe ima veliko iskustvo u igranju Premijer lige, jer je nosio dres Zrinjskog i Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je da se Premijer liga napokon vratila u Posušje, jer ovaj grad i klub to zaslužuju. Protiv Sarajeva nas očekuje dosta teška utakmica, svi znamo što Sarajevo znači u bh nogometu i jedni su od kandidata za prvo mjesto. Mi kao momčad moramo dati sve od sebe i kao kapetan mogu poručiti da će igrači dati svoj maksimum. Idemo na pobjedu, igramo pred našim navijačima i nadam se velikom broju gledatelja. Idemo se potući s njima i nadamo se pobjedi. Biti će teško, ali naglašavam da je to ostvarivo uz maksimalno zalaganje", kazao je Landeka.

Susret Posušje - Sarajevo igra se od 17 sati u nedjelju. Podsjetimo da su oba tima poražena u prvom kolu, pa je ovo prilika i za jedne i za druge da osvoje prve bodove u novoj sezoni.

Top Komentari

Eduard
Iakoristite priliku i pobjedite najlosije Sarajevo u zadnjih 20 godina
5 1
BordoBijeli
Ide vama trica jarane
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi