U punom trku je glavom udario u zid, ali pravi šok je uslijedio nekoliko momenata kasnije

Na stadionu svi zanijemili

U punom trku je glavom udario u zid, ali pravi šok je uslijedio nekoliko momenata kasnije

A. Čaušević

Šokantna scena desila se na utakmici njemačke Regionalllige između Chemnitzera i Chemeie Lepziga. Meč se igrao u subotu.

Pobjedu je odnijela ekipa Chemie Leipziga, gol odluke u 79. minuti postigao je Dannois Mast koji je svom timu donio tri velika boda.

Ipak, ovaj susret obilježila je zastrašujuća scena iz 26 minute kada je Denis Japel žestoko glavom udario u zid.

Ovaj 24-godišnjak je pokušao da spasi jednu loptu, da bi nakon toga udario glavom u zid čemu je kumovao i klizav pod.

Japel je momentalno pao na pod, a na stadionu su svi zanijemili pošto se radilo o zaista žestokom udarcu, ali pravi šok je uslijedio nekoliko trenutaka kasnije.

Oglasi

Naime, bez obzira na poprilično jak udarac Japel je uspješno ustao na noge i snimljen je kako bez ičije pomoći odlazi ka klupi.

Ipak, ništa se nije prepuštalo slučaj te je ovaj fudbaler naredni dan proveo u bolnici gdje je bio detaljno pregledan i na sreću prošao je bez težih povreda.

Chemie Leipzig je objavio kako se Japel osjeća poprilično dobro, ali da će radi mjera predoststrožnosti mirovati do sredine sedmice kada se vraća u trenažni proces.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Sve ovo je podsjetilo na tragičinu scenu iz marta 2008. godine kada je hrvatski fudbaler Hrvoje Čustić na meču Zadra i Cibalije udario u zid te dobio povrede opasne po život.

Čustić je zadobio nagnječenje mozga i frakturu lubanje. Poslije hitne operacije uslijedila je moždana smrt, a klinička smrt je službeno proglašena 3. aprila.

Top Komentari

DelPiero
meni je veci sok sto nam trener srednji prst pokaza suptilno :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi