Dennis Rodman selektor Sjeverne Koreje

Dennis Rodman selektor Sjeverne Koreje

Čovek koji je svojim načinom življenja i pojavom na terenu oduvijek privlačio ogromnu pažnju javnosti, nastavio je istim stopama i po završetku karijere.

Dennis Rodman ovih dana ponovo je boravio u Sjevernoj Koreji, jednoj od zemalja koje su najzagriženije po pitanju odupiranja „amerikanizaciji“.

Rodman je poznat kao prijatelj sjevernokorejskog lidera Kim Jong-Una, a čini se da mu je to prijateljstvo donijelo priliku da se okuša u ulozi selektora jedne reprezentacije.

"Sjeverna Koreja ne bi smjela nikoga plašiti. Zemlja teži promjenama na svim poljima, pa i u košarci. Želim da ljudi dođu u Sjevernu Koreju i vide da je sve lijepo i mirno. Želja mi je biti primjer svima, pa ću početi raditi kao selektor reprezentacije ove zemlje,“ izjavio je Rodman.

Tako će tamnoputi Amerikanac prve trenerske korake napraviti u ulozi selektora Sjeverne Koreje a nema sumnje da će nekadašnji član slavne generacije Bullsa imati čemu naučiti svoje izabranike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.