Deportivu važna pobjeda nad Celtom

Spektakularan gol Silvia

Deportivu važna pobjeda nad Celtom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Deportiva savladali su u 28. kolu Primere na svom Riazor stadionu Celtu iz Viga rezultatom 3:1.

Deportivu je u ovom susretu bila neophodna pobjeda, kako bi održali bilo kakve šanse za opstanak u društvu najboljih. Već nakon devet minuta igre domaći tim je stigao do prednosti. Juan Carlos Valeron je uposlio Rikija, koji sjajnim golom dovodi Depor u vodstvo od 1:0.

Veliku uslugu domaćem timu napravio je fudbaler Celte Iago Aspas, koji je zbog nesporstkog poteza u 29. minuti isključen, te je Deportivo u nastavak susreta ušao s aigračem više.

Minimalnim vodstvom se otišlo na odmor, a prednost igrača više domaći su iskoristili u 64. minuti kada Silvio spektakularnim pogađa za vodstvo domaćeg tima od 2:0. Do trećeg gola Deportivo je stigao u 79. minuti kada je Diogo Salomao pogodio za 3:0.

Sve što je Celta uspjela napraviti je gol Parka u 80. minuti za konačnih 3:1.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.