Derbi Admire i Altacha

Druga austrijska liga

Derbi Admire i Altacha

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 25. kola druge austrijske lige, a derbi će u subotu odigrati trećeplasirana Admira i trenutni lider Altach.

Derbi ovog kola igrat će se u subotu u Mödlingu (nadomak Beča), gdje se sastaju trećeplasirana Admira i lider, te veliki favorit za ponovni ulazak u prvu austrijsku Bundesligu, Cashpoint Altach. Vrijedi spomenuti i činjenicu, da u redovima Admire igra i mladi bh. talenat Mihret Topčagić, ali zbog povrede je već duže vremena udaljen sa terena.

Ostale utakmice igraju se danas, među njima i utakmica SKN St. Pöltena i drugog tima, lidera Austrijske Bundeslige, Red Bull Salzburga. U redovima St. Pöltena također igra jedan bh. internacionalac, koji posjeduje austrijsko državljanstvo Mirnes Bečirović, koji doista mnogo obećava i kojeg domaći mediji slijedeće godine vide u bečkom Rapidu.

Veoma bitno je spomenuti da format takmičenja kakav je trenutno u ovoj ligi, neće biti isti u narednoj sezoni. Naime, sada se u drugoj austrijskoj ligi takmiči 12 ekipa koje igraju trokružno (33 kola). Prvoplasirana ekipa ulazi u austrijsku Bundesligu, a dva posljednjoplasirana tima napuštaju prvu diviziju.

Od naredne sezone u drugoj ligi učestvovat će 10 timova, a drugi timovi bečke Austrije i Red Bull Salzburga takmičit će se jedan rang niže, bez obzira na ovosezonski uspjeh. Sistem takmičenja će biti četvorokružni, odnosno igrat će se 36 kola.

Prošle sezone iz najelitnijeg ranga takmičenja ispao je Altach, koji je trenutno najveći favorit za ponovni ulazak u Bundesligu. Međutim, Admira i Wacker Innsbruck imaju iste ambicije, što garantuje veliku neizvijesnost do zadnjeg kola.

Parovi 25. kola:

Wacker Innsbruck - Lustenau       
Austria Wien II - Gratkorn       
St. Pölten - Salzburg II       
Austria Lustenau - Hartberg       
Dornbirn - First Vienna       
Admira - Rheindorf Altach

Poredak: Altach 49, Wacker 47, Admira 46, Austria Lustenau 42...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.