Derbi Bosanaca i u dalekom Vijetnamu

Derbi Bosanaca i u dalekom Vijetnamu

Prije mjesec dana, dojučerašnji trener golmana NK Jedinstvo, Amir Doksanaltić dobio je poziv da pristupi Vijetnamskom klubu FC Dong Team, kojeg vodi dugogodišnji igrač Benfike i član reprezentacije Portugala Jose Luis.

Odmah u drugom kolu Doksanaltićev tim igrao je protiv ekipe bosanskohercegovačkih internacionalaca Gorana Brašnića i Rajka Vidovića, Vinh-based club. Susret je završen bez pobjednika rezultatom 1:1.

Pored našeg dvojca za Vinh – based igraju i dvojica srpskih internacionalaca Zaković i  Miterović koji su igrali za Rad iz Beograda, a od ove sozone u Vietnam je stigao i brazilac Mauro koji je i najveća zvijezda ovoga kluba. Kod Doksanaltića za sada nema naših igrača, ali od ljeta bi ovaj bh stručnjak u klub mogao dovesti jednog napadača kao i lijevo krilo jer su na toj poziciji najtanji.

Jose Luis i Doksantilić na klupi FC Dong TeamU kraćem razgovoru sa Doksanaltićem i Brašnićem saznali smo da su uvjeti u Vietnamu odlični kako za igranje tako i ono najbitnije - financijski. U ovom trenutku u Vijetnamu igraju i mnogo poznatiji igrači, a primjera radi, spomenimo da je tamo i jedan Juninjo. Temperatura zraka ne spušta se ispod 28° C. Za sve novopridolše igrače obavezna je posjeta poznatoj plaži gdje je snimana većina filmova u kojoj je tematikom rata u Vijetnamu, pa su tako tom plažom kročili Silvester Stalone ili Chuck Noriss.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.