Derbi Lechu, asistencija Štiliću

Poljska Ekstraklasa

Derbi Lechu, asistencija Štiliću

Adnan Beganović

U derbiju 10. kola Lexh je na domaćem terenu s minimalnih 1:0 savladao Koronu Kielce, a za pobjedničku momčad svih 90 minuta odigrali su golman Jasmin Burić, te reprezentativni veznjak Semir Štilić.

Lech je bolje otvorio utakmicu, a do vodstva je mogao u 16. minuti. Slobodan udarac s nekih 30 metara izveo je Štilić, no nakon fenomenalnog udarca lopta je završila na gredi.

Do 64. minute rezultat se nije mijenjao, a onda su domaći poveli. Korner je izveo Štilić, u šesnaestercu gostiju najviši je Wojktowiak, koji pogađa za kasnije će se ispostaviti konačnih 1:0.

Štilić je bio jedan od najboljih igrača na terenu, a na golu Lecha nakon dugo vremena stajao je Burić, koji je također sjajno odradio svoj posao.

U drugom večerašnjem susretu Podbeskidzie je također s minimalnih 1:0 savladao Cracoviju, u čijem dresu je 90 minuta na terenu proveo nekadašnji igrač Borca, Bojan Puzigaća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti