Očajan derbi na Old Traffordu

Podjela bodova

Očajan derbi na Old Traffordu

Edmir Škorić

Manchester United i Manchester City odmjerili su snage u derbiju 12. kola engleske Premier lige.

Imali smo svi velika očekivanja od ovog meča na Old Traffordu, no poprilično loša partija u 90 minuta i bez pogodaka, tek nekoliko ozbiljnijih prilika.

Najbolju šansu propustio je Riyad Mahrez u 35. minuti, kada je De Gea odbranio njegov udarac u situaciji jedan na jedan i to je zapravo bilo najzanimljivije u privh 45 minuta.

Na početku drugog dijela dosuđen je penal za domaće, pošto je Kyle Walker bio neoprezan, ali je VAR na kraju "otkrio" da je bilo ofsajda u akciji nakon koje je dosuđen penal za domaće i Bruno Fernandes je ostao uskraćen za šansu da postigne novi gol i Unitedu donese vodstvo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice ekipe se smjenjuju u napadu, no nije bilo izrazitih prilika, pa je meč završen rezultatom 0:0. Kako je na meču pokazan tek jedan žuti karton, jasno je o kakvom se "derbiju" radilo...

Mancehster United je sedmi sa 20 bodova, a Manchester City poziciju niže s jednim bodom manje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IMPERATOR
Smeće od ekipa, smeće od utakmice.
6 3
user1604622352
koliko je meni iritantan taj engleski fudbal pa to ti je.... to brzeljanje beskorisno a svaki drugi pas netacan, milion greski.. uzas... bukvalno je lepse gledati MLS tamo se bar desava nesto pored greski...NADUVANA ENGLESKA LIGA... i prosle godine je isto toliko bio dosadan derbi kao i sad... nije to zbog nedostatka publike ! Nego zato sto je engleska liga medijski naduvana a ustvari nista posebno... Jedva cekam sutra i francuski derbi PSG-Lyon pa da gledam pravi muski fudbal !!!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi