Derbi obilježili eurogolovi Sunderlanda i slavlja Di Canija

Odigran derbi 33. kola engleskog Premiershipa

Derbi obilježili eurogolovi Sunderlanda i slavlja Di Canija

Newcastle je danas u derbiju 33. kola engleskog Premiershipa na svom terenu dočekao Sunderland. Gosti su slavili 3:0.

Prvu priliku na susretu imao je domaćin, ali je udarac Taylora neprecizan. Nastavile su Svrake sa napadima, a u osmoj minuti zaprijetio je Gouffran. 

Sve do 27. minuta susreta nije bilo većih prilika, a onda je pogodak za goste postigao Stephane Sessegnon, na asistenciju McCleana. 

Već u narednom napadu zaprijetio je domaćin, ali je udarac Cissea odbranio Mignmolet. U 35. minuti susreta gosti su mogli do dva gola prednosti, neprecizan je bio Graham. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

U nastavku susreta prva prilika za domaće, neprecizan je još jednom bio Cisse. Cisse je novu priliku imao u 61. minuti susreta, ali je njegov gol poništen zbog navodnog ofsajda. 

U 74. minuti gosti dolaze do dva gola prednosti. Strijelac je ovaj put Adam Johnson. U 82. minuti najljepši trenutak utakmice. Pogodak za goste postigao je David Vaughan. 

 

Potražite više informacija na temu Premier league:


NEW 0-1 SUN by Samu21213


NEW 0-2 SUN by Samu21213


NEW 0-3 SUN by Samu21213

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.