Derbi pripao Universidadu
Juan Olivera proslavlja pogodak protiv Audaxa u derbiju kola

Čile Clausura

Derbi pripao Universidadu

U ovom kolu su odigrana dva velika derbija, Universidad Catolica je bila bolja od Colo-Cola, dok je Universidad de Chile bio bolji od Audax Italiana.

Derbi kola su odigrali Universidad de Chile i Audax Italiano, a pobjedili su igrači Universidada rezultatom 3:2. Domaćini su pola posla obavili u prvih 17 minuta utakmice i golovima Edsona Pucha i Mauricia Victorina došli do značajne prednosti. Cristian Canio u 31. minuti smanjuje na 2:1, a Juan Olivera u 74. minuti ponovo odvodi Universidad na dva razlike. Četiri minute prije kraja utakmice Roberval postavlja konačnih 3:2.  

Lider na tabeli Universidad Catolica je u gradskom derbiju bio bolji od Colo-Cola rezultatom 2:1. Gosti su poveli golom Paula Magalhaesa u 60. minuti utakmice, a onda na scenu stupa Čileanac srpskog porijekla Milovan Mirošević, koji s dva pogotka u 73. minuti iz penala, i četiri minute kasnije donosi pobjedu Universidadu nad velikim rivalom.    

Union Espanola je nastavila s dobrim igrama i protiv Cobreloe. Glavni junak utakmice bio je Manuel Neira koji je s dva gola sve završio u prvom poluvremenu.  

Universidad Concepcion je na domaćem terenu sa 2:0 bio bolji od Palestina. Felipe Munoz je načeo mrežu gostiju u 27. minuti utakmice, a u 67. minuti njegov brat Claudio završava posao.  

Everton CD je razočarao svoje navijače. Bodove iz Santiaga su odnijeli igrači La Serene, koji su golom Juana Gonzaleza u 86. minuti došli do velike pobjede koja im daje nadu u bolje igre u nastavku prvenstva.

Cobresal je odličnom igrom savladao Santiago Morning sa 3:1. Golove za pobjedničku momčad postigli su Martinones, Canales i Guillama, dok je gol za goste postigao Diego Rivarola.  

Rezultati:

Universidad Catolica – Colo-Colo 2:1
Everton CD – La Serena 0:1
Universidad Concepcion – Palestino 2:0
Union Espanola – Cobreloa 2:0
Rangers – Curico Unido 0:0
O'Higgins – Huachipato 2:1
Cobresal – Santiago Morning 3:1
Iquique – Nublense 1:3
Universidad de Chile – Audax Italiano 3:2

Poredak: Universidad Catolica 18, Universidad de Chile 15, Audax Italiano 14, Everton i Union Espanola 13......Rangers 7, Cobreloa 6 i Iquique 2.  


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.