Derbi u Gradišci, Sutjeska čeka Krupu

19. kolo Prve lige RS

Derbi u Gradišci, Sutjeska čeka Krupu

Do početka play-offa, odnosno play-outa, u prvenstvu RS ostalo je da se odigraju joše četiri kola. 

Kada je u pitanju borba za prvaka, nekoliko timova istaklo je kandidaturu za sam vrh, a to su prije svega Mladost iz Velike Obarske, Krupa i Zvijezda 09, koji su sigurni putnici u narednu rundu takmičenja. Tekstilac i Kozara takođe su gotovo izvjesni učesnici play-offa. Velika borba vodiće se oko 6. pozicije, kojoj se svi osim posljednjeplasirane Vlasenice mogu nadati. 

Nešto jasniju situaciju imaćemo u subotu, kada se odigraju utakmice 19. kola. 

Prvi par čine Leotar i Vlasenica. Nema sumnje da su Trebinjci u ovom meču apsolutni favoriti, te sve osim pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje. 

Ekipa Zvijezde 09 na svom terenu odmjeriće snage sa Slobodom iz Mrkonjić Grada, koja je u nastavku prvenstva vezala dvije ubjedljive pobjede i na taj način potvrdila dobru formu. 

Drina će se u Višegradu sastati sa Tekstilcem, dok će Sutjeska ugostiti Krupu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Derbi kola u Gradišci odigraće Kozara i Mladost iz Velike Obarske, a posljedni par čine Sloboda Novi Grad i Borac Šamac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi