Derbi u Kaknju, Radnički gostuje u Bihaću

Prva liga FBiH, 9.kolo

Derbi u Kaknju, Radnički gostuje u Bihaću

Danas su na rasporedu sve utakmice 9. kola Prve lige Federacije BiH, a derbi kola bit će odigran u Kaknju, gdje će domaća momčad Mladosti ugostiti Metalleghe BSI iz Jajca. 

Zanimljiv susret očekuje nas i u Bihaću. Jedinstvo će na stadionu Pod borićima ugostiti dosad neporaženi Radnički iz Lukavca, a Bišćani u ovom susretu najverovatnije neće moći računati na povrijeđenog Topića, dok gosti u Bihać putuju bez kartoniranog Širanovića. 

Poprilično lagan zadatak nalazi se pred šestoplasiranim Bratstvom iz Gračanice, koji će nakon visokog poraza u Goraždu (4:0) dočekati posljednjeplasirani Igman. Pobjedi se nadaju i u Gabeli, gdje će GOŠK odmjeriti snage s Podgrmečom, koji u ovom susretu neće moći računati na čak pet standardnih prvotimaca. 

Turbina će pod palicom novog trenera Adila Klepe ugostiti neugodni Rudar iz Kaknja, dok će Budućnost, koja će biti oslabljena neigranjem Džinića, na svom terenu snage odmjeriti s mostarskim Braniteljem.

Lider Goražde ovaj put putuje u Orašje, kao i Gradina u Čapljinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.