Derbi u Modriči završen podjelom bodova

Borac ostaje lider Druge lige RS - Zapad

Derbi u Modriči završen podjelom bodova

Edmir Škorić

U vikendu iza nas odigrani su susreti osmog kola Druge lige RS - Zapad.

U sedam utakmica, na pet je slavio domaćin, dok su dva duela završena podjelom bodova. 

Čast gostiju spašavao je šamački Borac, koji je u Modriči odigrao 1:1. Aleksandar Demonjić je u osmoj minuti pogodio za slavlje domaćih, da bi Nikola Veljović u 63. postavio konačnih 1:1. Borac je zabio gol s igračem manje jer je u 60. isključen Zoran Stanković.

U Brodu je Liješće s 2:1 bilo bolje od Omarske. Samo što je Dejan Džabić u 25. pogodio s bijele tačke za 1:0 u korist domaćih, Anando Krečelj je već u sljedećem napadu izjednačio na 1:1. Međutim, rezervista Saša Ignjatić je u 87. minuti pogodio za trijumf Liješća.

Ljubić je u Prnjavoru, također rezultatom 2:1, pobijedio Slogu iz Doboja. Danko Segić je u 17. pogodio za 1:0, tri minute kasnije je isti igrač s penala povisio na 2:0, a onda je Radosav Ristić u 72. minuti postavio konačnih 2:1.

Sa 2:1 je kod kuće slavio i BSK. Ognjen Damjanović u 58. s penala i Nemanja Todorović u 75. minuti bili su strijelci za BSK, a Borislav Lukić u 90. minuti ’s kreča’ za gostujuću momčad.

Jedinstvo je u Žeravici s 4:1, bez većih problema, nadigralo Mineral. Željko Stojanović je u 73. postigao jedini gol za goste, dok su prethodno Bojan Kumić (6. minuta), Mirko Milaković (16), Saša Behara (54) i rezervista Nemanja Nikolić (71) tresli mrežu nemoćnih gostiju.

U Donjoj Slatini Mladost je rezultatom 3:2 bila bolja od Laktaša. Dva je gola za domaće postigao Milan Simeunović, jedan Nedim Huseinbašić. Strijelac oba gola za Laktaše bio je Dakro Surtov.

Župa i Borac su odigrali 2:2 u Milosavcima. Trivić Željko i Radić Bojan su pogađali za Župu, a za Borac Miodragović Zoran i rezervista Aleksandro Jaćimović.

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Zapad:

Nakon osam kola, lider je Borac iz Šamca sa 17 bodova, Modriča i BSK imaju po 16. Na dnu tabele je Sloga iz Doboja sa šest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti