Derbi u Mostaru, Zrinjski s novim trenerom napada Borac

Premijer liga BiH, 17. kolo

Derbi u Mostaru, Zrinjski s novim trenerom napada Borac

Nakon reprezentativne pauze vraća nam se i Premijer lige BiH, a već danas će svi ljubitelji domaćeg fudbala moći uživati u pet utakmica 17. kola, koje obećavaju da će biti izuzetno zanimljive.

Najviše pažnje svakako privlači utakmica koja će se od 13:00 sati igrati na stadionu Rođeni.

Velež koji je pred odlazak na reprezentativnu pauzu vezao dva meča bez trijumfa se želi na najbolji mogući način oprostiti od svoje publike za ovu godinu. Protiv sebe će imati aktuelnog šampiona i trenutno drugoplasiranu ekipu prvenstva, ali i tim Sarajeva koji se poprilično muči u gostima.

Sarajevo ove sezone ima samo jednu pobjedu u gostima, protiv Mladosti prije četiri kola, a u posljednje tri gostujuće utakmice bordo tim je vezao tri remija.

Velež i dalje igra promjenjivo, ali će protiv velikog protivnika Rođeni svakako imati motiv više, pa nas u Mostaru očekuje zanimljiv meč.

Treneru Veleža Feđi Dudiću velike probleme pravi povreda Dine Hasanovića, dok Musemić može računati na većinu svojih standarnih prvotimaca. Ipak, bordo tim u Mostar stiže bez Darka Lazića i Anela Hebibovića.

Bez obzira na poprilično lošu formu van svog stadiona, Sarajevo je blagi favorit u Mostaru, pa tako kladionica MOZZART na pobjedu bordo tima nudi kvotu 2.25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel na stadionu Rođeni!

U terminu od 13:00 se igra i meč na Tušnju. Tuzla City će ugostiti tim Čelika koji je pred odlazak na pauzu uspio prekinuti niz poraza, pobjedom nad Zvijezdom 09 nakon preokreta.

Domaći moraju ići na pobjedu, ali je u njihovoj igri dosta turbulencija, a kada se tome doda i činjenica da je veliki broj prvotimaca van stroja jasno je da je pred Tuzla Cityjem i trenerom Baljićem težak zadatak.

"Dobro smo radili, dobro smo trenirali. Mislim da smo spremni za sutra, jedini problem je što imamo dosta povrijeđenih igrača, iz ovih ili onih razloga. Međutim, mislim da ćemo sastaviti dobru ekipu. Neophodna su nam tri boda, igramo kući i nadam se da ćemo do bodova i doći... Povrijeđeni su Vojo Ubiparip, Said Husejinović, Terzić, Zlatković, Nassim Zitouni, golman Fejzić. Dosta je povrijeđenih, ali imamo drugih igrača i mislim da ćemo napraviti dobar tim za sutra", istakao je jučer trener Tuzla Cityja.

Kada je u pitanju Čelik, trener Božičić će ponovo moći računati na Perišića i Dilavera, ali u Tuzli neće biti Nermina Jamaka.

Inače, Čelik je prije par dana saznao odluku Disciplinske komisije NFSBiH o oduzimanju tri boda zbog neodigravanja utakmice sa Željezničarom.

Zanimljivo bi danas trebalo biti i u Ugljeviku gdje posljednjeplasirana Zvijezda 09 dočekuje desetoplasiranu Slobodu. Trener Zvijezde 09 Adnan Zildžović je jučer istakao da za njegov tim ova utakmica vrijedi šest bodova, jer je 10. pozicija upravo cilj kluba iz Etno sela Stanišići.

Od 13:00 sati se igra i utakmica u Doboju kod Kaknja. Timu Mladosti danas u goste dolazi Radnik koji je u tokom reprezentativne pauze pretrpio promjenu na kormilu ekipe.

Umjesto Žižovića tu je sada Starčević a Bijeljinci imaju odličnu priliku da prekinu niz loših rezultata pošto gostuju ove sezone slaboj Mladosti. Ipak, domaći će dati sve od sebe da dođu do bodova koji bi im u ovom trenutku bili zlata vrijedni.

Kladionice poprilično vjeruju da će Mladost ostati neporažena na svom terenu, pa je tako kvota na pobjedu gostiju u kladionici MOZZART 2.80. Kvota na pobjedu Mladosti je pak 2.55.

Danas se igrai meč na Gradskom stadionu u Banjaluci. U Banjaluku stiže Zrinjski, predvođen novim šefom struke Mladenom Žižovićem.

Plemićima je pobjeda itekako potrebna, ali neće imati lak zadatak protiv trećeplasirane ekipe na tabeli, Borca, koji je bez obzira na remi sa Mladosti u prošlom kolu i dalje tim koji je u najboljoj formi u PL.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Borac - Zrinjski počinje u 16:00 sati.

Treba dodati da se posljednji meč 17. kola Premijer lige BiH igra sutra na Grbavici, a snage će odmjeriti Željezničar i Široki Brijeg.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE