Derbi veći od mržnje završen bez pobjednika
Foto: EPA

Borussia dva puta vodila, Schalke izvukao bod

Derbi veći od mržnje završen bez pobjednika

Edmir Škorić

Gelsenkirchen i Dortmund, gradovi udaljeni svega 32 kilometra, nalaze se u rurskoj oblasti i zato je duel Schalkea i Borussije u Njemačkoj nešto više od nogometa.

U Njemačkoj ni dueli Bayerna i Borussije nisu veliki kao oni Schalkea i Borussije. Ovaj put rurski derbi nije donio pobjednika.

Schalke je dva puta gubio pred svojim navijačima, no oba puta se uspijevao vratiti i na kraju osvojiti vrijedan bod , kojim je izjednačen sa Borussijom M'gladbach, Bayerom i Mainzom, pa i dalje ima dobre šanse da zaigra u Ligi prvaka.

S druge strane, Borsusija se vodećem Bayernu primakla na sedam bodova, no pet kola prije kraja, pa je teško očekivati da napravi neko čudo i dođe do titule.

Kagawa je u 49. pogodio za vodstvo gostiju iz Dortmunda, a Sane je samo tri minute kasnije izjednačio na 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Već u 56. minuti novi pogodak, gosti su opet poveli, a strijelac je bio Ginter. Deset minuta kasnije dosuđen je penal za Schalke, a Huntelaar je bio precizan za konačnih 2:2. 



Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi