Ostalo je još malo vremena: Kultni klub pred zidom, prijeti im najteži udarac u historiji

Dug je ogroman

Ostalo je još malo vremena: Kultni klub pred zidom, prijeti im najteži udarac u historiji

Haris Zilić

Najgora moguća sudbina mogla bi zadesiti jedan od najstarijih svjetskih fudbalskih klubova.

Ako do 6. februara ne pronađu vlasnike i ne počnu raditi na smanjivanju duga od 60 miliona eura, mogao bi zauvijek biti ugašen kultni engleski klub Derby County.

Ekipi je ove sezone u Championshipu oduzet 21 bod zbog finasijskih nepravilnosti i nalaze se na 23. poziciji sa 15 bodova u plusu.

Opstanak nije toliko daleko jer Wayne Rooney na klupi radi čuda, ali dok se fudbaleri na terenu bore, opstanak kluba na drugim frontovima je pod velikim upitnikom.

Dreby County je osnovan 1884. godine, a u svojim vitrinama dvije titule prvaka Engleske i jedan FA Cup.

Popualrne Ovnove pamte i ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini obzirom da su 1974. godine u osmini finala Kupa UEFA igrali dvomeč sa mostarskim Veležom, a nakon trijumfa u Engleskoj od 3:1 u Mostaru je Velež slavio sa 4:1 i izbacio tada slavni Derby County.

Odbrojavanje ističe, a svi se nadaju da početkom februara kultni klub neće doživjeti "nokaut" nakon duge fudbalske historije.

Top Komentari

nodiluxor
Prvo su igrali 1972 g. protiv Zelje u kupu sampiona!
4 0
VelikiMislilac
Da bi te iste godine oni osvojili titulu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi