Derventa se mučila, pa na kraju savladala Đakovo

U sklopu priprema

Derventa se mučila, pa na kraju savladala Đakovo

D. Vejo

Rukometaši Dervente odigrali su i treći prijateljski meč u sklopu priprema za nastavak sezone u Premijer ligi BiH, a sinoć su i više nego teško na svom parketu savladali dobro raspoloženu ekipi Đakova iz Hrvatske rezultatom 29:28.

Prvi susret ova dva tima završio je u korist hrvatskog drugoligaša. Međutim, Dervenćani su sinoć odlučili da naplate dug.

Ovo je bila druga pobjeda tokom priprema Zorana Dokića i njegovih izabranika, dok su pretrpjeli isto toliko poraza od ekipe Škofja Loke i Gračanice.

Naredni protivnik, Derventi bi trebao biti banjalučki Borac, s kojim bi prema planu snage trebali odmjeriti tokom predstojeće nedjelje.

Prvi meč za bodove, Dervenćani će odigrati sljedećeg vikenda, kada na svom parketu dočekuju 10. tim na tabeli ekipu dobojske Sloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi