Desailly: Gerrard nije dovoljno dobar da zamijeni Terryja

Desailly: Gerrard nije dovoljno dobar da zamijeni Terryja

Nekadašnji igrač Chelseaja, Marcel Desailly je izjavio kako ne vjeruje da Steven Gerrard ima dvoljno kvaliteta da bi zamijenio Johna Terryja na mjestu kapitena reprezentacije Engleske.

Iskusni veznjak je imenovan za Terryjevog nasljednika nakon što je defanzivcu oduzeta kapitenska traka zbog optužbi za rasizam. Chelseajev stoper je bio prinuđen da preda kapitensku traku ali je svoju budućnost u nacionalnom timu uzeo u svoje ruke te se povukao.

 

"Razočaran sam zbog Johna budući da je kvalitetan igrač. Engleska reprezentacija gubi mnogo. John je vođa. On je kapiten, Steven Gerrard to nije. U ovakvoj grupi, vođa je John Terry", rekao je razočarani Desailly.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije