Deschamps: Izgubili smo kredibilitet

Sramni nastup Francuske u JAR

Deschamps: Izgubili smo kredibilitet

Nekadašnji reprezentativac Francuske, a danas trener Marseillea Didier Deschamps, odbio je pojedinačno analizirati učinak reprezentativaca ili dosadašnjeg selektora u debaklu Tricolora na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

"Veoma sam privržen dresu francuske reprezentacije koji mi je toliko puno donio u mojoj igračkoj karijeri. Zato osjećam veliku tugu nakon svega što sam vidio na Mundijalu od strane naše reprezentacije", rekao je Deschamps za francuske medije.

"Ne želim se upuštati u analiziranje igrača, Domenecha ili Fudbalskog saveza Francuske. Ipak, važno je napomenuti da je francuski fudbal uživao veliki kredibilitet na međunarodnoj sceni. U očima svjetske javnosti smo izgubili veliki dio tog kredibiliteta", mišljenja je Deschamps, koji je za Francusku nastupio 103 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti