Deschamps: Morate pobijediti najbolje, da bi bili najbolji

Strateg Francuske o polufinalnom meču

Deschamps: Morate pobijediti najbolje, da bi bili najbolji

D. Vejo

Francuska je sinoć pružila sjajnu partiju pobjedivši Island u četvrtfinalu sa velikih 5:2, čime su se plasirali u polufinale gdje ih čeka Njemačka.

Payet i društvo blistali su sinoć, pa je tako strateg Galskih pijetlova u igru uveo imena koja do sada nisu zabilježila niti jedan nastup na prvenstvu. Ipak, njihov naredni protivnik je selekcija o kojoj se nema mnogo šta pričati. Svi u Francuskom taboru znaju kakva fudbalsak sila stoji ispred njih.

"Njemačka igra sjajan fudbal. To su pokazali i protiv Italije. Iz igre gotovo da im je nemoguće postići gol. Ali mi smo među četiri najbolje ekipe u Evropi, to nešto znači. Moramo dati sve od sebe kako bi stigli do finala, ostaviti srce na terenu. Da bi bili najbolji, morate pobjediti najbolje", kazao je za medije, Didier Deschamps.

Francuzi bitku za finale prvenstva počinju sedmog jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi