Deschamps: Ne zaboravite da je ovo uspjeh cijelog tima

Selektor Francuske poručuje

Deschamps: Ne zaboravite da je ovo uspjeh cijelog tima

Selektor Francuske Didier Deschamps je sa svojom selekcijom pobjedom započeo nastup na Evropskom prvenstvu.

Nakon utakmice, francuski stručnjak poručio je kako je ovo bio najslađi način da se dođe do pobjede, ali i napomenuo da nije Payet jedini zaslužan za važnu pobjedu.

"Ovo je najbolji scenario i najslađi način za pobijediti u jednoj važnoj utakmici. Rumunija je bila izuzetno nezgodan i zahtjevan rival, ali to smo i očekivali. Svaka im čast na ovoj partiji", rekao je Deschamps, te nastavio:

"Prvih dvadesetak minuta djelovalo je kao da je riječ o finalu prvenstva. Nije sve bilo idealno, daleko od toga, ali najvažnije je da smo pobijedili. Uvijek je važno započeti sa tri boda".

"Dimitri Payet je postigao fantastičan pogodak. Vjerovao sam mu i uopšte nisam imao dilemu u vezi njega. Znao sam da nam može pomoći, ali ne zaboravite da ova pobjeda nije samo njegov uspjeh. Svi su dali svoj doprinos", zaključio je selektor Trikolora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi