Deschamps otkrio da li će Giroud igrati na Mundijalu

Zadobio povredu glave

Deschamps otkrio da li će Giroud igrati na Mundijalu

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske sinoć je remizirala protiv Sjedinjenih Američkih Država (1:1) u prijateljskoj utakmici pred Svjetsko prvenstvo.

Trikolori su tako odradili svoju posljednju provjeru pred odlazak u Rusiju gdje za pet dana počinje Mundijal. Ipak, ovaj meč je bio u drugom planu nakon što je Olivier Giroud zadobio povredu glave poslije sudara sa Mattom Miazgom.

Giroud je krvav ostao da leži na travnjaku, a ništa bolje nije prošao ni igrač Amerike. Mnogi su se odmah pitali da li će napadač Chelseaja biti spreman za Svjetsko prvenstvo, odnosno da li će Didier Deschamps biti primoran da zove nekog drugog napadača. Selektor Francuske je jutros riješio sve dileme po tom pitanju.

"Dobio je veliki rez od šest centimentara. Ima nekoliko šavova koje su mu uradili u svlačionici i osjeća se dobro. Nema razloga da on ne bude spreman za Svjetsko prvenstvo", poručio je Deschamps.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi