Deschamps produžio ugovor, vodi Francuze i u Kataru

Ostaje do 2023.

Deschamps produžio ugovor, vodi Francuze i u Kataru

Didier Deschamps vodit će fudbalsku reprezentaciju Francuske do januara 2023. godine.

Aktuelnom selektoru 'Galskih pijetlova' prethodni ugovor je isticao u ljeto naredne godine, a kao nagradu za posao koji je napravio u proteklom periodu dobio je novi ugovor.

Inostrani mediji su objavili da je Deschamps potpisao novi ugovor do 2023. godine, što znači da će voditi Francuze i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a očekuje se ubrzo da će informaciju potvrditi i FFF.

Deschamps je na čelo reprezentacije Francuske stigao još 2012. godine, a ovu selekciju vodio je prošle godine do naslova svjetskog prvaka pobijedivši u finalu Hrvatsku.

Prije nego što je preuzeo reprezentaciju, Deschamps je, podsjetimo, vodio Marseille, Juventus i Monaco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi