Prvak svijeta ne može naći protivnika: Ni najbolji ne smiju "na megdan" Trikolorima

S kim će Francuzi igrati prijateljske mečeve?

Prvak svijeta ne može naći protivnika: Ni najbolji ne smiju "na megdan" Trikolorima

Dok se reprezentacije koje igraju baraž za Evropsko prvensto budu spremale za odlučujuće utakmice, one koje su se plasirale kroz kvalifikacije će igrati prijateljske mečeve kako bi što spremnije dočekale smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Međutim, prvak svijeta, Francuska, ima problem sa pronalaženjem protivnika za prijateljske mečeve u martu 2020. godine.

Čini se da je evropska "krema" u strahu od moćnih (prije svega u ofanzivi) Trikolora.

Tako danas stižu vijesti da se najbolja reprezentacija svijeta (prema FIFA-inoj rang listi), Belgija, povukla i da neće igrati prijateljsku utakmicu sa Francuskom. Navodno Crveni đavoli ne žele rizikovati da izgube prvo mjesto na FIFA-inoj listi pred turnir i eventualnim teškim porazom od Trikolora naruše atmosferu u svom taboru.

L'Equipe navodi da prijateljski meč sa Francuskom izbjegava i Engleska, koja također strahuje od teškog poraza i narušavanja atmosfere pred početak EP-a.

Navodno bi Englezi radije odmjerili snage sa Italijom u sklopu priprema za Euro 2020.

Francuskoj su, sa druge strane, potrebne kvalitetne i jake pripremne utakmice s obzirom da ju je komplikovani žrijeb smjestio u "grupu smrti" na Euru - sa Portugalom i Njmačkom, te još nekom potencijalno jako nezgodnom reprezentacijom koja će na EP kroz baraž.

Ipak, strah Gordog Albiona i Crvenih đavola od teškog poraza je razumljiv. Deschamps će pred početak EP-a imati težak zadatak izabrati koga od sjajnih ofanzivaca povesti na turnir (nekima je, istina, mjesto već sada zacementirano). Tako Trikolori u svom "bazenu" imaju Mbappea, Griezmanna, Ben Yeddera, Girouda, Kingsleyja Comana, Lacazettea, Thomasa Lemara, Pleu, Jonathana Ikonea, Payeta, Nabila Fekira, Ousmanea Dembela, Martiala, Thauvina...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi