Deschamps vratio Mbappea nazad u PSG
Foto: EPA

Poštedio ga

Deschamps vratio Mbappea nazad u PSG

Fudbaler PSG-a Kylian Mbappe primoran je propustiti naredne dvije utakmice Francuske.

U sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pred Francuskom su utakmice sa Islandom i Turskom, a selektor Didier Deschamps, kako je saopšteno, neće moći da računa na sjajnog mladog fudbalera.

Mbappe već neko vrijeme ima problema sa povredama, zbog toga je propustio i nekoliko utakmica PSG-a, a kako dosad nije uspio da se u potpunosti oporavi, Francuzi nisu željeli da rizikuju s njegovim povratkom.

"Poslije razgovora sa igračem i dokotorom reprezentacije, selektor Didier Dechamps odlučio je da Mbappea vrati u klub. Želimo mu brz oporavak", navodi se u saopštenju koje je izdao Fudbalski savez Francuske.

Dvadesetogodišnji ofanzivac za reprezentaciju nastupa od 2017. godine, a dosad je u dresu Trikolora odigrao 33 utakmice i pritom postigao 13 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije