Deschamps saopštio spisak Francuske za duele sa Islandom i Turskom

Selektor na slatkim mukama

Deschamps saopštio spisak Francuske za duele sa Islandom i Turskom

Reprezentacija Francuske uskoro nastavlja sa kvalifikacijama za Euro, a naredne prepreke su Island i Turska.

Selektor Didier Deschamps je danas saopštio spisak za predstojeće utakmice Trikolora, a na njemu su se našla četiri "povratnika".

Naime, nakon što su zbog povreda propustili posljednje reprezentativne akcije, u roster se vraćaju Kylian Mbappe i N'Golo Kante.

Sa druge strane, za dobre izvedbe na otvaranju sezone nagrađeni su defanzivac PSG-a Presnel Kimpembe i iskusni čuvar mreže Marseillea, Steve Mandanda. Oni su se tako ponovo našli u reprezentaciji.

Od isotanaka najvažniji je svakako onaj Paula Pogbe koji u posljednje vrijeme ima velikih problema sa povredom članka.

Inače, Francuska naredog petka gostuje Islandu, dok će tri dana kasnije ugostiti Tursku.

Spisak Francuske za duele sa Islandom i Turskom:

Golmani: Alphonse Areola (Real Madrid), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille).

Odbrana: Lucas Digne (Everton), Leo Dubois (Lyon), Lucas Hernandez (Bayern), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Clement Lenglet (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern), Raphael Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Midfielders: N'Golo Kante (Chelsea), Blaise Matuidi (Juventus), Tanguy Ndombele (Tottenham), Moussa Sissoko (Tottenham), Corentin Tolisso (Bayern).

Napad: Wissam Ben Yedder (Monaco), Kingsley Coman (Bayern), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Jonathan Ikone (Lille), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi