Deset poena Mitrovića u katastrofi Kavale

Deset poena Mitrovića u katastrofi Kavale

Midhat Šljivak

Kavala je u 4. kolu Balkanske ige gostovala crnogorskoj ekipi Teodo iz Tivata, a tim našeg Nemanje Mitrovića doživio je pravu katastrofu jer su poraženi sa ubjedljivih 98:71.

Nakon prve četvrtine koju su dobili rezultatom 25:22, u drugoj i trećoj dionici postojao je samo tim Teodoa.  Na poluvremenu su imali praktički već dobivenu utakmicu 55:39, da bi u trećoj dionici dodatno razbili Kavalu, te je nakon tri dionice crnogorski tim imao 34 poena prednosti 84:50.

U završnih deset minuta Kavala je uspjela smanjiti prednost, no to je sve što su uspjeli uraditi u ovoj utakmici, pa su na kraju iz Tivata ispraćeni sa minusom od 27 poena.

Nemanja Mitrović je za poraženi tim ubacio 10 poena za 30 minuta na parketu. Kod domaćih Igor Kunjić je ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.