Desetkovani Jarčevi dočekuju HSV

Bundesliga, 21. kolo

Desetkovani Jarčevi dočekuju HSV

Teme:

Danas su na rasporedu preostale dvije utakmice 21. kola njemačke Bundeslige, a posebnu pažnju privlači duel između Koelna i HSV-a.

Jarčevi će na svom RheinEnergie stadionu, bez Lukasa Podolskog, dočekati HSV. Ekipa Stalea Solbakena je u prošlom kolu konačno prekinula niz od pet uzastopnih utakmica bez pobjede, ali danas ih očekuje jako težak zadatak obzirom da im na megdan dolazi HSV koji igra odlično.

Naime, ekipa iz Hamburga je pod vodstvom Thorstena Finka poražena samo jednom i još uvijek imaju šansu da sezonu završe u gornjem dijelu tabele.


Jong Tae-Se priključio se Koelnu u ovom prelaznom roku, a danas bi mogao debitovati.


"Jong je dobro trenirao posljednjih sedmica i pokazao je veliki napredak, posebno kada je u pitanju završnica. U svakom slučaju će biti u opricaju za ovaj susret", rekao je Solbakken, koji nije zabrinut zbog odsustva najveće zvijezde u ekipi, Lukasa Podolskog:

"Možemo postizati golove i bez Lukasa. To smo pokazali prošloga vikenda protiv Kaiserslauterna."

Mišo Breco je suspendovan zbog pet žutih kartona i neće moći pomoći domaćoj ekipi danas, a osim Podolskog, povrijeđeni su Mark Uth, Christopher Buchtmann i Adil Chihi.

Sa druge strane, Fink neće moći računati na Jeffreya Brumu, Marcusa Berga, Gokhana Torea i na suspendovanog Tomasa Rincona. Trener gostiju se nada da njegova momčad danas može odnije sva tri boda sa RheinEnergija.

"Odigrali smo dva odlična susreta zaredom i nadam se da će nas te igre nositi i danas. Želim vidjeti istu igru, pristup i koncentraciju koju smo pokazali u prošlom kolu protiv Bayerna. Ukoliko budemo tako igrali ne moramo se brinuti", rekao je Fink, a na upit da li će rotirati igrače, odgovorio:

"Pobjednička ekipa se ne treba mijenjati, nema razloga za takvo što."

Ovaj duel na rasporedu je danas od 17 časova i 30 minuta na RheinEnergie stadionu, a pravdu će dijeliti Florian Meyer. 

Mogući sastav Koelna (4-4-1-1): Rensing, Eichner, Geromel, McKenna, Sereno, Peszko, Riether, Lanig, Tae-Se, Jajalo, Novaković.

Mogući sastav Hamburga (4-4-2): Drobny, Diekmeier, Westermann, Rajković, Aogo, Jansen, Jarolim, Kačar, Sala, Petrić, Guerrero.

Prvi susret današnjeg rasporeda igraju Augsburg i Nurnberg. Augsburg za pobjedu ne zna u posljednja četiri kola, iako su u zadnje dvije utakmice uspjeli ostati neporaženi.

Zanimljivo, odigrali su dvije identične utakmice koje su okončane rezultatom 2:2 (Hoffenheim i Kaiserslautern). Nurnberg nije postigao pogodak već više od 180 minuta i ekipa Dietera Heckinga se sve više približava opasnoj zoni.

Domaćini neće moći računati na Jana Moraveka, Dawdu Baha, Axela Bellinghausena, te Nanda Rafaela, a sva četvorica su povrijeđena. Slična situacija je i u redovima Nurnberga, danas svojoj ekipi neće moći pomoći Javier Pinola, Per Nilsson i Omar Gonzalez.

SGL Arena će ugostiti ove dvije ekipe danas od 15 sati i 30 minuta, uz arbitražu Jochena Dreesa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mogući sastav Augsburga (4-2-3-1): Jentzsch, Jong, Langkamp, Callsen-Bracker, Verhaegh, Hosogai, Baier, Ndjeng, Oehrl, Koo, Molders.

Mogući sastav Nurnberga (4-1-4-1): Schafer, Feulner, Wollscheid, Maroh, Hlousek, Simons, Didavi, Cohen, Hegeler, Eigler, Pekhart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.