Deulofeu: Suarez bi bio veliko pojačanje za Barcelonu
Foto: EPA

Mladi fudbaler o dolasku Urugvajca

Deulofeu: Suarez bi bio veliko pojačanje za Barcelonu

Midhat Šljivak

Gerard Deulofeu, 20-godišnji fudbaler Barcelone, vjeruje kako bi Luis Suarez bio veliko pojačanje za tim s Nou Campa.

Barcelona već sedmicama pregovara s Liverpoolom oko prelaska Urugvajca u Primeru, a navodno je su ostale samo sitnice kako bi se transfer kompletirao.

Deulofeu smatra kako bi Suarez bio veliko pojačanje za viceprvaka Španije.

"Suarez je interesantan igrač. Za mene je on jedan od najboljih fudbalera svijeta i bio bi veliko pojačanje za naš tim", istakao je Deulofeu, koji je proteklu sezonu proveo kao posuđen igrač u ekipi Evertona. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi fudbaler, naravno, želi svoje mjesto u sastavu kojeg će s klupe predvoditi Luis Enrique. 

"Želim osvojiti sve s Barcelone. Radio sam naporno u Evertonu, naučio sam mnogo i postigao sam cilj, vratio sam se u Barcelonu", rekao je Deulofeu u razgovoru za Mundo Deportivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.