Devedžić: Siguran sam da će uz maksimalno zalaganje tri boda ostati na Tušnju

Tuzlaci u subotu otvaraju prvenstvo protiv Radnika

Devedžić: Siguran sam da će uz maksimalno zalaganje tri boda ostati na Tušnju

E. Dindić

Fudbaleri Slobode u novu sezonu ulaze u dosta podmlađenom sastavu. Mlada i trkački potentna Sloboda pokazala je u prijateljskim susretima da nikome neće biti lagan zalogaj.

Još jedan izdanak omladinskog pogona Slobode je Kenin Devedžić, koji će ove sezone biti jedan od fudbalera na koje će ozbiljno računati trener Tuzlaka Gradimir Crnogorac.

Ovaj mladi fudbaler u razgovoru za SportSport.ba dotakao se nedavno završenih priprema, očekivanja od Slobode u novoj sezoni, te najavio okršaj sa uvijek nezgodnim rivalom, ekipom Radnika iz Bijeljine.

Kako su prošle pripreme, te koliko ste zadovoljni svojim radom na pripremama?

"Zadovoljan sam odrađenim pripremama. Imao sam priliku da igram, što je meni kao mladom fudbaleru mnogo značilo. Fudbala smo se svi zaželjeli i zaista jedva čekamo subotu i prvu takmičarsku utakmicu. Ostaje žal što se igra pred praznim tribinama, ali tako nam je svima te moramo se prilagoditi trenutnoj situaciji. Moramo već od prve utakmice dati maksimum od sebe što nam je i moralna obaveza, borba od prvog minuta da se opravda grb na dresu".

Koliko Sloboda može u novom prvenstvu?

"U toku sezone očekujem da ispunimo klupske ciljeve. Uprava radi na stabilizaciji, a naša je obaveza da klub sačuvamo u društvu najboljih. Raduje me što su mladi fudbaleri dobili priliku, ali svako to je za naš još jedna obaveza više. Ono što mogu obećati da ćemo dati zadnji atom snage na terenu, te se nadam da ćemo na kraju sretni i zadovoljni završiti takmičenje u M:tel Premijer ligi."

Prvo kolo na Tušanj dolazi neugodna ekipa Radnika iz Bijeljine. Očekivanja od tog susreta?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Oni su zaista nezgodna ekipa, stoga očekujem jednu tvrdu utakmicu. Radnik predvodi trener koji je nekada bio u Slobodi i poznat je po tome. Mi smo mlada ekipa, željna dokazivanja i sigurno da borba za svaki pedalj terena neće izostati u ovom susretu. Siguran sam uz maksimalno zalaganje da tri boda ostaju na Tušnju"

Podsjetimo, utakmica između Slobode i Radnika iz Bijeljine na rasporedu je u subotu sa početkom od 17:30 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi